2009. március 28., szombat

Évente kétszer



Mint sokan már tudjátok, a repülőtéri információban dolgozom. Évente kétszer, az óraátállításkor különösen megdolgoztatnak bennünket az érdeklődő népek. Már egy héttel a "nagy" nap előtt elárasztanak bennünket az ilyenféle kérdésekkel: Az én gépem ekkor és ekkor megy, de milyen idő szerint?


Pedig hát egyszerű lenne és a magyarázatunk sem komplikált, előretekerjük az órát egy órával és attól kezdve minden megadott időpont az aznapi idő szerint működik. De mindenki még utána akar számolni és egyre jobban belebonyolódunk, már nem tudom azt se, hogy hogyan is gondolná.


Lehet, hogy a különleges tudakozóban meg azt magyarázzák szegények, hogy március 29-től milyen időszámítás szerint kondul meg a déli harangszó?


Az már csak hab a tortán, hogy egy utazási iroda évek óta hajnali négyre tervezi egy gépének indulását, amire kirendeli az utasait két órával korábbra, tehát kettőre. De a szegény utas mire kiér kettőre, már rögtön három óra van.


Na, most légy okos... :-))

2009. március 25., szerda

A Föld Órája


Tegnap a táskavarrás után összepakoltam, észre se vettem, hogy a varrás során ilyen kis apróságok kerültek elő. Persze, mert a virág levelének varrásához való anyagért elég sok mindent összeturkáltam. Előkerült a máltai porcelán gyűszűm, meg egy csomó jópofa gomb.


És kaptam egy levelet. Én ezt az egy óra villany- nélküliséget szivesen vállalom.

Csatlakozz Te is a Föld Órájához!

Március 28-án egymilliárd ember csinálja. Te se maradj ki!A Föld Órája akció 2007-ben indult Sydney-ből és 2009-re a világlegnagyobb klímavédelmi eseményévé nőtte ki magát.Regisztrálj a www.earthhour.org weboldalon, és kapcsold le a villanytmárcius 28-án, szombaton este 20:30 és 21:30 között!Mit tehetsz még?- Küldd tovább ezt a levelet mindenkinek!- Mesélj a Föld Órájáról mindenkinek!Köszönjük, hogy Te is csatlakozol!
WWF Magyarország

Már megint egy táska




Már jó ideje a kertben szeretnék dolgozgatni,de ezt a szelet nem bírom. Így azután maradnak a benti munkák.Kötök, de ezt most nem tudom mutatni, a kézimunkafórum kéthavi játékára készül, majd ha túl leszünk rajta..

És táska megint...

Délelőtt kiszabtam, mostanra pedig elkészült.



Pedig közben még vásárolni is voltunk egy bútorboltban, aholis vettünk egy fotelágyat. Készülünk a varrószobát ( vendégszobát) átalakítani.Egyszerűen már én sem férek a rongyaimtól és a fonalaktól. Megterveztük a bútorokat is, ez megint házilag fog elkészülni. Talán egy kicsit több helyünk lesz.

A fotelágy az egyetlen kivétel. De ez sürgős, ha a kicsik itt alszanak, Bencének kell a fekvőhely.

2009. március 20., péntek

Próbálkozás


Egész nap próbálkozom az index kézimunkafórumra feljutni, de nem megy. Így itt is közzéteszem, hogy a visszabontott kendőm elkészült. Csak sima és másik oldalon fordított szemekkel készült. Semmi különös, csak a fonal tetszik nekem nagyon. Szép selymes fényű.


Ma befejeztem még az úgynevezett topikfonalból készült kis pulcsit a legkisebb unokának Máténak.Azt hittem, nem lesz elég a kardigán után a pulcsihoz is a fonal, így a passzé részeket csak fehér fonalból készítettem. De maradt még mindig, így lesz egy sapka is a maradék maradékából.

2009. március 17., kedd

Hévíz, az elmaradt beszámoló

A szabadságnak meglett a böjtje. Mióta visszajöttem, csak plusz napokat kapok,szinte egyfolytában dolgozom a szokásos 12 órás műszakban. Aki kipihente magát az bírja a strapát...:-)



Meg különben is jó mentség, hogy nem írtam meg az utibeszámolót időben.

Végre sikerült a képeket feltennem a Picasa albumba.



Nagyon szeretünk olyan időszakokban pihenésre menni, mikor nem nyüzsögnek a turisták, nincs a sokadalom miatt zaj az üdülőhelyeken. Elég a sok emberből munka közben. Egyetlen hátulütője van a dolognak, Magyarországon a turistamentes évszakokban zárva vannak a múzeumok, kevesebb helyre lehet bejutni.



Bár jártunk már párszor ezen a vidéken, mindig találunk új látni- és megnéznivalót. Ilyen volt Egregy, voltunk már néhányszor Hévízen, a város szélén lévő pincesor valahogy mindig kimaradt a megnéznivalók közül a pincesor végén lévő kis templommal, temetővel.



Türje, szintén románkori templomával,rendházával. Kár, hogy a mellette lévő volt gazdasági udvar teljesen romokban van.



Zalaszentgróton megsirattuk a régi Zala-hídat, milyen jó kis séta és bicikliút lehetne belőle.



Zalacsányban gyönyörű a Batthány kastély,wellness szállodát csináltak belőle, a parkja is szép,rendezett, time-share üdülőházakat építettek benne.



Zalaszántóról kicsit kalandos és sáros körülmények között jutottunk fel a Béke-sztúpához.http://www.fsz.bme.hu/mtsz/utleiras/sztupa1.htm

Az üdülés képeit megnézhetitek a képtáramban, itt jobb oldalon látható az elérhetősége.

Sok, sok kis élmény, tényleg eléggé elaprózva, mivel sikerült beutalót szereznem Hévízen a fürdőbe néhány kezelésre, de szerencsétlenül pont a nap közepére kaptam időpontokat, így elég gyors és kora délelőtti túrákat szervezhettünk csak.

2009. március 11., szerda

Ma

A ma délelőtt a varrószobában telt, olyan nemszeretem féle munkákkal. Egy szűk blúzt kellett kiengedni, egy nadrágszárat felhajtani és egy farmer kabát ujját rövidebbre venni. Ezek nem annyira látványos, csak inkább hasznos dolgok.


A délután pedig a kerté volt. Szépen bújnak elő a hagymás növények ( még a hagyma is, amit tavaly a földben felejtettünk) A fákon a rügyek egyre nagyobbak, a ribizli meg egészen zöld, éppen csak ki nem pattantak a levelek. Szépen hajt a rebarbara.







Borsót vetettem.




A készülő kendőmet meg le kellett bontanom, nem egészen olyan lett a formája a szaporításokkal, mint szerettem volna. A fonal nagyon szép, minta se kell hozzá...


Most kezdem újra.

2009. március 8., vasárnap

Egy párótoknál megjelenhetett egy félig kész beírásom, úgy emlékeztem, csak mentett állaptban van.
Sajnos ma dolgozom is és egyik programból a másikba ugrálok, így valahogy rányomtam a bejegyzés közzététele gombra. Aztán nálam visszavonódott, de láttam a renszeres olvasóknál valahogy mégis megjelent a féligkész "mű". Igyekszem megoldani a végleges változatot.

Barátság-díj











Először is tartozásom van. Moncsitól már jóideje kaptam egy blogbarátság díjat, amit nagyon köszönök mint kezdő blogoló, de már tovább kellene küldeni.Egy darabig nem is tudtam valamiért bejutni a blogjára, azután valami kacskaringós úton mégis, talán most már könnyebben elérem.


Barátság-díj

A díjról:

"Ezek a blogok szerfelett bájosak, a blog íróknak az a céljuk, hogy barátok és barátságosak legyenek. Nem a pénz a mozgatórugó. Reményeink szerint ezen díj átadásakor több barátság keletkezik, a barátság elterjed, és több figyelmet kap a blogger. Amikor továbbadod, kérlek vedd figyelembe ezen elveket. Válassz nyolc embert.


Első legyen Moncsi, http://moncsiknitting.blogspot.com/aki látszólag most visszakapja, de az Oscar-t is meg lehet kapni többször.

A többiek: Jolimama
http://mami7090.xfree.hu/

Fpárduc
http://fparducugrasai.blogspot.com/

Margitmama






az ő blogjára nemrég tévedtem, remélem nem veszi rossz néven és a többiek sem, nem mindenki szereti ezeket a továbbküldős dolgokat. Én örülök, hogy kaptam és szeretettel adom tovább.


Közben az üdülés alatt elkészült Bence kardigánja, ezt is mutatom. Fiatalember már kipróbálta, állítólag megfelelő.

2009. március 1., vasárnap

Hévíz


Kicsit hevenyészve írok,de még útközben vagyunk, sok a program, már útközben is sok szépet láttunk. Tegnap Ócsán kezdtük a bámészkodást, gyönyörű a templom és környéke.


Tamásiban meglátogattuk Jolimamát, szokás szerint nem jöhettünk el ajándék nélkül.



Az ajándékba vitt kis tavasztündér meg tényleg meghozta a tavaszt. Nagyon szép időnk van.


Kép hozzáadása

Délután Hévízen még próbáltam a Nusa ajánlotta és az orvos által feírt gyógykezelés sorozatra ( fürdő és masszázs) bejelentkezni, de már csak hétfőtől lehet. Sebaj, a szállásunkon van úszómedence, addig az kárpótól.

Ma kirándultunk a környéken Egregyen és Zalaszántón. Zalaszántón kocsival mentünk fel a Béke Sztúpához, hát merész vállalkozás volt a sáros erdei úton, de gyalog tán még el is sűllyedtünk volna. Az ebédet már újra itt a városban költöttük el, délután még egy nagy séta és este meg uszoda.



És közben úton és útfélen kötögetés, bár ma én vezettem, úgyhogy a kis kardigán nagy része még tegnap készült.