2011. szeptember 29., csütörtök

Hallstatt

Pár képre vártam a barátainktól, akikkel együtt voltunk ezen a túrán. Így hát folytatom.









115 km áll előttünk Hallstattig a Sölkpass hágón(1790 m) keresztül. Később megnéztem egy tájékoztatót, csak gyakorlott vezetőknek ajánlják. Ezzel nem is volt hiba, csak az időjárással. Sajnos esett és a pára és köd beborította a hegyeket, amik között autóztunk. Mindenesetre éreztük ez erős emelkedőket és a kanyarokat.


Itt találtam egy videót, belenézhettek Ti is, mit láthattunk volna az érzések helyett.


A következőket egy prospektusból másolom:

A hallstatti sóbánya története hosszú századokra nyúlik vissza, melyet igazi kalandok közepette fedezhetünk fel. Miután feltornásztuk magunkat a panorámafelvonó segítségével a hegyre, megkezdődik az időutazás egészen a Kr.e. 1. századig.

Megismerkedhetünk az akkori és későbbi korok vívmányaival, felfedezéseivel a fehérarany-bányászat terén, eközben bányakocsival haladunk végig a járatokon, kipróbálhatjuk a bányászok csúszdáját és megcsodálhatjuk a földalatti szikes tavat is. Hallstatt és a mellette elhelyezkedő hallsatti tó csodálatos látványával a világörökség része.


A képeken látszik, hogy sajnos továbbra is esett az eső a hegyen is és később a városban is. Kicsit csapzottan érkeztünk a bányába és öltöztünk be bányásznak. Érdekesség, hogy hegynek fölfelé bányásznak, ezért is kellett lecsúsznunk a csúszdán, ahol még a sebességünket is mérték. Én kicsit óvatos voltam, de a férjem 29 km-s sebességet ért el, ezzel a látogatócsoportban (kb.50 fő)a második leggyorsabb volt.

A városka egyetlen utcája pedig gyönyörű.A házak egymás fölé épültek a hegyoldalba.Autóval, a szállítókocsikon kívül, behajtani tilos.

A visszútra már inkább az autópályát választottuk, hiszen úgyse láttunk volna semmit a hágón keresztül.



















3 megjegyzés:

  1. Mindig olyan jók a kirándulásaitok, meg ahogy le is írod:-)
    Kár, hogy köd volt, de még ez a sejtelmesség is szép.

    VálaszTörlés
  2. Csodálatos ez a táj !
    Remélem raktároztál egy kis hegyi levegőt:-)

    VálaszTörlés
  3. Sajnos itthon ez nagyon hamar elfogy :-) :-(

    VálaszTörlés