2009. április 13., hétfő

Őrség
Szombaton hazaérkeztünk az egyhetes üdülésünkről. Az Őrségben jártunk. Az időjárással óriási szerencsénk volt most. Csodaszép időnk lett, és az orrunk előtt bomlott ki a természet, óráról, órára változott minden körülöttünk. Valósággal belerészegedtem a gyönyörű természeti csodákba. Egy erdőben laktunk, pár kilométerre egy falutól, csönd, nyugalom. Közlekedés alig, így azután helyből tiszta a levegő. És ez a levegő teli volt az erdő illatával. Az avar és az erdőszélen virágzó fák édes illatának keveredésével. És madárdallal reggeltől estig.Szinte eufórikus állapotban jártuk a környéket, nagy gyalogostúrákat tettünk és persze autóval is elmentünk néhány kirándulásra.Reggelenként futottam, kocogtam az erdőben. Már egész szertartások alakultak ki. Kb félúton minden reggel őzek keresztezték az utamat, a szlovén oldalról jöttek át, valószínűleg a napot nálunk töltötték. Ahogy elszaladtak az őzek, mindig jött egy biciklista, a kaptatón leszállt a bicajról, mindig ugyanannál az útjelző táblánál, feltolta a meredeken a járművét, majd visszaült és eltekert Szlovénia felé. Mire én a határállomásra értem megkondult egy kis harangpcska odát, hét óra lett. Ekkor pár perc múlva a kicsit távolabbi szlovén földeken elindultak a traktorok, új nap kezdődött


És most kicsit fáj a szívem, hogy ez nélkülem is így működik nap mint nap.

Már máskor is jártunk itt, így pár helyet nem néztünk meg sokadszorra. Viszont új nagy élmény volt Velemér és a kis Árpád-kori temploma, a szentgyörgyvölgyi református templom. Őriszentpéter szélén a templomszeri templom. És a szép falusi házak, kis kúriák még akkor is, ha sok közülük elég leromlott állapotban van.
Rengeteg képet tudnék még föltenni, de összegyűjtöttem a képtáramba, nézzétek meg ott.
És akkor még kézimunkáról is essen szó. Vittem a maradék topikfonalat, két sapka is elkészült belőle, így már végre elfogyott. Igaz már idejétmúlta ez a viselet, de lesz még hűvös idő, elhordják az unokák később.
Engem is elért a kendő láz, kötöttem egy újabb kendőt olyanformán, hogy csináltam, amíg a fonal tartott. Még majd mosni kell és formára szárítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése