2009. március 17., kedd

Hévíz, az elmaradt beszámoló

A szabadságnak meglett a böjtje. Mióta visszajöttem, csak plusz napokat kapok,szinte egyfolytában dolgozom a szokásos 12 órás műszakban. Aki kipihente magát az bírja a strapát...:-)



Meg különben is jó mentség, hogy nem írtam meg az utibeszámolót időben.

Végre sikerült a képeket feltennem a Picasa albumba.



Nagyon szeretünk olyan időszakokban pihenésre menni, mikor nem nyüzsögnek a turisták, nincs a sokadalom miatt zaj az üdülőhelyeken. Elég a sok emberből munka közben. Egyetlen hátulütője van a dolognak, Magyarországon a turistamentes évszakokban zárva vannak a múzeumok, kevesebb helyre lehet bejutni.



Bár jártunk már párszor ezen a vidéken, mindig találunk új látni- és megnéznivalót. Ilyen volt Egregy, voltunk már néhányszor Hévízen, a város szélén lévő pincesor valahogy mindig kimaradt a megnéznivalók közül a pincesor végén lévő kis templommal, temetővel.



Türje, szintén románkori templomával,rendházával. Kár, hogy a mellette lévő volt gazdasági udvar teljesen romokban van.



Zalaszentgróton megsirattuk a régi Zala-hídat, milyen jó kis séta és bicikliút lehetne belőle.



Zalacsányban gyönyörű a Batthány kastély,wellness szállodát csináltak belőle, a parkja is szép,rendezett, time-share üdülőházakat építettek benne.



Zalaszántóról kicsit kalandos és sáros körülmények között jutottunk fel a Béke-sztúpához.http://www.fsz.bme.hu/mtsz/utleiras/sztupa1.htm

Az üdülés képeit megnézhetitek a képtáramban, itt jobb oldalon látható az elérhetősége.

Sok, sok kis élmény, tényleg eléggé elaprózva, mivel sikerült beutalót szereznem Hévízen a fürdőbe néhány kezelésre, de szerencsétlenül pont a nap közepére kaptam időpontokat, így elég gyors és kora délelőtti túrákat szervezhettünk csak.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép helyeken jártatok.
    Mi is elő és utó szezonban megyünk ha tehetjük
    mindenhová , sokkal jobb.
    Azért oszd be az élmények feldolgozását, hogy
    sokáig legyél feltöltődött.

    VálaszTörlés