2011. október 9., vasárnap

Vivarium és Günster vízesés

Két közeli kirándulóhelyre terveztünk programot egy napra. Mariahof-Vivarium volt az egyik cél. Simán odataláltunk volna, de beírtuk a GPS-be az úticélt. Néha kifejezetten élveztük a készülék produkcióit. Rövidebb útvonal alatt néha olyan helyekre vitt, kis falvakba, hogy időnként azt hittem valamelyik gazda udvarán vagy akár a garázsában kötünk ki. Annál is inkább, mert a porták kapuja, garázsa tárva-nyitva mindenhol.








A Vivarium-Vízivilág több részből tevődik össze. Az akváriumok betekintést nyújtanak a források, patakok, folyók, tavak élővilágába. Itt látható Közép-európa legnagyobb piranhahal-állománya. Itt elég sokat vártunk a beígért etetésre, de sajnos ez elmaradt.
A trópusi éghajlatú "Amazonas kincse" részen fehérfülű makik, nyílméreg békák, boák, krokodilok, levélvágó hangyák élnek. Van itt még élménymedence kilátással a halakra és az esőerdőre meg óriási gyerekjátszótér.


A Günster vízesés Stájerország legnagyobb vízesése (60m). Schödertől egy nyíl mutatja, hogy merre kell menni. Szűk kis utacska vezet farmházak között és amikor azt hiszed, biztos már rég túljöttél rajta, akkor hirtelen megérkeztél. Valakinek a kertjén keresztül közelíthető meg a vízesés. Beállhatsz kocsival a tulajdonos kertjébe, de két eurot kér a parkolásért.

Egy meredek, vizes, csúszós falépcső vezet a vízesés mellett. Ha mersz, megéri felkapaszkodni,mert a látvány gyönyörű. És a már mindenhol megszokott kép, a hegyoldalban legelésző tehenek.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése